Dan Popa: Ştiri pe scurt - Bloguri economice

marți, 9 martie 2010

Dan Popa: Ştiri pe scurt

China va incuraja investitiile in strainatate ale sectorului sau privat dupa ce a constatat ca majoritatea investitiilor facute pana acum sunt facute de Stat, a declarat aseara viceguvernatorul bancii centrale Yi Gang intr-o conferinta de presa. Pentru asta, Statul intentioneaza sa demereze o serie de programe de sprijin ale caror detalii nu au fost facute publice.

Belgienii au economisit 4,8 miliarde de euro in luna ianuarie (fata de cele 5,3 miliarde in ianuarie 2009) in conturile lor de economii, arata un raport al Bancii centrale, citat de presa locala. Potrivit aceleiasi surse, cei care au primit al 13-lea salariu sau diverse bonusuri la finalul anului trecut au preferat sa depuna banii in banca decat sa ii joace la bursa sau sa ii plaseze in alte instrumente financiare.

Rezervele valutare ale Chinei au atins 2.399, 2 miliarde de dolari (1.714 mld euro), inregistrand o crestere anuala de 453,1 miliarde de dolari. Cu banii astia ar putea cumpara toate bunurile si serv iciile pe care Romania le produce in viitorii 10 ani si le-ar mai ramane si ceva mariuntis. Potrivit unor surse, acest lucru nu se va intampla.

Banca Reglementelor Internaţionale (BRI), instituţie denumită şi banca centrală a băncilor centrale, a anunţat luni că guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Christian Noyer, a fost nominalizat în funcţia de preşedinte al BRI. Fondată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaţionale este cea mai veche instituţie financiară internaţională. servinbd şi ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituţiile de emisiune monetară şi drept centru de cercetare economică şi monetara

Diseara va avea premiera un nou film cu tenta anti-bancara. Se numeste “Minciunile” si povesteste viata unei femei care duce o viata dubla. Sotie si mama model, dar si specialista in deturnarea conturilor bancare. 2010 va fi anul in care vor aparea cele mai multe filme din aceasta categorie, spun membri ai echipei de filmare.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP