Dan Popa: Telegrafice, din presa străină de azi - Bloguri economice

joi, 18 martie 2010

Dan Popa: Telegrafice, din presa străină de azi

- Incepe iar scandalul puilor contaminati? Autoritatea europeana de securitate a alimentelor a dat ieri un comunicat in care zice ca 75,8% din puii iesiti din abatoarele europene, sunt contaminati cu Campylobacters tandis, iar 15,7% au si salmonella. Probabil ca atunci cand vanzarile de pui vor scadea iar cele de porc si vita vor sui suficient, aceeasi Autoritate va descoperi ca si carnea de porc e infestata infernal de tare si ca ar fi mai bine sa reluam consumul de pui, cat inca suntem in viata. Pfuai….

- Aseara, ditamai premierul Gordon Brown a recunoscut ca a mintit comisia de ancheta privind evenimentele din Irak, cu privire la cifrele din bugetul Apararii britanice. Probabil ca in urmatoarele luni va admite si restul „pacalelilor”…

- Seful FED, Ben Bernanke, s-a declarat ingrijorat cu privire la faptul ca potrivit noii legi de reglementare a sectorului bancar, banca centrala va supraveghea doar bancile mari, cu active de peste 50 de miliarde de dolari. “Asta ne face supraveghetorii bancilor prea mari pentru a fi lasate sa cada. Nu dorim asa ceva. Vrem sa ne pastram legaturile si cu bancile mici », a mai spus BB.

- Un judecator din Milano a decis sa trimita in justitie 4 mari banci pentru frauda. E vorba de JPMorgan, Depfa, Deutsche Bank si UBS, care ar fi ascuns municipalitatii milaneze pericolele produselor derivate pe care le-a vandut primariei, cu ocazia restructurarii datoriilor acesteia. Evident, Milano va trebui de acum sa isi „netezeasca” bilanturile cu alte banci. Dar cine va mai lucra cu ei, gandindu-se ca dupa ce le cumpara produsele, ii „traduc” in instanta?

- Ministrul francez al Economiei vrea lumina in privinta comisioanelor practicate de banci. Cum sunt ele alcatuite, din ce sunt formate samd. Pariem ca nu va afla, apoi ca va ameninta bancile si intr-un final, va pupa Piata Endependentii?

- Am mai scris despre scandalul Libia-Elvetia. Ei, statul cantonal a admis ieri pentru prima data ca a gresit si s-a oferit sa ii achite o indemnizatie morala baiatului lui Gaddhafi. 10.000 de franci elvetieni, cam cat apreciaza ei ca ar valora demnitatea stirbita a fiului fiorosului lider libian. Libienii nu stiu daca e la mista sau pe bune suma asta ridicola.

- V-am zis ca s-a mai descoperit o planeta, cam de 11 ori mai mare decat Terra?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP