Răzvan Pascu: Cât valorează reţeaua de socializare Facebook? - Bloguri economice

miercuri, 3 martie 2010

Răzvan Pascu: Cât valorează reţeaua de socializare Facebook?

Reteaua de socializare Facebook are peste 350 de milioane de utilizatori activi si venituri estimate de 400 milioane de dolari in 2009. In ultimele luni numarul de utilizatori a crescut exponential. Care este reteta succesului? Cum se poate asa ceva?

Mark Zuckerberg are 25 de ani si este fondatorul Facebook. Se considera ca sta pe un munte de bani de cel putin 2 miliarde de dolari si ca ar fi cel mai tanar miliardar din topul Forbes din SUA. Pagina sa de Facebook este urmarita de 459.000 de fani. In Romania, sunt in jur de 500.000 de conturi de Facebook, ca sa nu mai vorbim de cele de Hi5, site care are un trafic urias in Romania (60 de milioane de vizite in ianuarie). De Craciun, cel mai vizualizat site din Romania a fost Hi5, iar Facebook s-a numarat printre primele 5, fapt ce semnifica foarte clar apetitul pentru socializare a romanilor, desi doar o treime dintre romani au acces la internet.

Potrivit unui studiu al companiei de cercetare Compete Inc, citat de San Francisco Chronicle, link-urile postate de prieteni pe Facebook genereaza mai mult trafic decat cautarile prin motoare de cautare, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care Google a lansat de curand Buzz, un serviciu de socializare inclus in Gmail.

Conform estimarilor, Facebook valoreaza intre 14-15 miliarde de dolari, un pret exact neputand fi stabilit intrucat compania nu este inca listata la Bursa. Cert este ca gigantul Microsoft a investit in actiuni Facebook, stabilind atunci pretul companiei la 15 miliarde de dolari, valoare care a scazut la 10 miliarde de dolari atunci cand Digital Sky Technologies a profitat de criza si a cumparat actiuni de 200 milioane de dolari, la un pret mai mic decat Microsoft.

De ceva timp mi-am facut un cont pe reteaua de socializare Facebook. De felul meu nu sunt atat de deschis spre astfel de retele de comunicare, iar pana de curand nu am avut nici un fel de cont pe astfel de retele pentru ca timpul nu prea imi permite. Acum insa am cont de Twitter aici, cont de Facebook aici si cont de LinkedIn aici, iar pe Facebook am inceput si o campanie de promovare pentru un proiect personal din online. Chiar voi scrie intr-o zi despre rezultatele acestei promovari si daca se merita sau nu.

Voi cum socializati ? :)

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP