Bogdan Glăvan: Off topic: şi piaţa mai greşeşte uneori - Bloguri economice

duminică, 25 aprilie 2010

Bogdan Glăvan: Off topic: şi piaţa mai greşeşte uneori

S-au împlinit 3 ani de când mi-am cumpărat o Honda, marcă relativ puţin apreciată în România. Nu prea am înţeles motivul nici înainte de a-mi cumpăra maşina, nici astăzi, când a ieşit din garanţie.

După 3 ani, timp în care am parcurs aproape 53 000 de kilometri, am probat pe deplin fiabilitatea proverbială a produselor Honda. Nu am schimbat nici măcar plăcuţele de frână pe faţă. Cele pe spate le-am schimbat în toamnă, la recomandarea service-ului. Nu s-a stricat niciun buton, niciun bec… ba nu, mint, s-a stricat sistemul de încălzire a oglinzii din dreapta – un contact care a sărit probabil din cauza drumurilor – dar care a fost remediat imediat.

Atât de mulţumit am fost de această maşină încât nu o dată mi-am zis că ar fi meritat să le mai dau bani în plus pentru ce am cumpărat. Şi cred că asta am şi făcut, involuntar, mergând cu maşina la revizie mai des decât aş fi fost obligat (angajaţii service-ului chiar se mirau). Prilej pentru a observa că atelierul e pe jumătate pustiu. La ultima revizie, în atelier mecanicii se ocupau de 3 maşini: o Honda, o Toyota şi un IMS vechi de cine ştie câte decenii.

Valoarea de revânzare a maşinii este acum de aproximativ 50% din preţul ei de catalog. Sunt convins că dacă aş vinde-o, ar însemna să arunc practic cu banii pe fereastră. Piaţa subevaluează Honda.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP