Cristian Orgonaş: Legalizarea marijuanei poate ajuta statul California să evite falimentul - Bloguri economice

miercuri, 21 aprilie 2010

Cristian Orgonaş: Legalizarea marijuanei poate ajuta statul California să evite falimentul

Dupa cum multa lume stie, statul american California se confrunta cu un deficit bugetar urias in conditiile in care veniturile la buget au scazut semnificativ datorita crizei.

Acest deficit nesustenabil a determinat autoritatile sa ia masuri drastice de reducere a cheltuielilor publice: s-au inchis scoli, au fost reduse salariile functionarilor publici, fondurile alocate administratiilor locale au fost reduse si ele, etc.

In acest moment, pretul CDS-urilor aferente acestui stat depasesc 200 de puncte, de peste 4 ori mai mult decat cele pentru SUA.

Cum autoritatile sunt disperate sa gaseasca noi surse de venit la buget, au inceput sa apara discutii privitoare la legalizarea marijuanei, masura care ar genera un castig anual net de aproximativ 2 miliarde de dolari, detalii in poza de mai jos, click pe imagine pentru marire.

Practic, $1.3 miliarde ar veni din impozite, iar restul de ~$0.7 miliarde din economiile pe care statul le face prin neurmarirea in justitie a celor care se ocupa cu traficul si consumul de droguri usoare.

Imi amintesc ca anul trecut si la noi a fost o discutie legata de legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare, masuri care ar genera venituri la buget de cel putin cateva sute de milioane de euro anual. Nu se mai discuta nimic despre asta acum…sursa: mint.com

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP