Cristian Orgonaş: Poţi lua un credit de 57.000 de euro cu un salariu lunar de 650 de lei? - Bloguri economice

joi, 29 aprilie 2010

Cristian Orgonaş: Poţi lua un credit de 57.000 de euro cu un salariu lunar de 650 de lei?

Saptamana trecuta am aflat ca la mai putin de un an de la lansare programul Prima Casa a facut o victima, un client urmand sa fie executat silit pentru ca nu si-a mai platit ratele.

In aceasta saptamana insa, ziaristii de la Adevarul au dezvaluit faptul ca persoana care va fi executata silit a reusit sa ia un credit in valoare de 57.000 de euro avand un salariu lunar de 650 de lei (157 de euro)! Mai mult, casa pe care si-a cumparat-o a fost puternic supraevaluata, valoarea ei de piata fiind aproximata la 35.000 de euro.

In acest context, avem doua probleme:
1. daca salariul mentionat de Adevarul este real, inseamna ca banca respectiva si-a incalcat toate normele interne acordand in imprumut atat de mare unui client cu venituri atat de mici
2. daca imobilul respectiv a fost evaluat la 60.000 de euro iar din vanzarea sa se va obtine jumatate din suma, inseamna ca cineva a tras statul in piept cu 30.000 de euro.

Nu doresc sa speculez pe marginea acestui caz, insa daca datele prezentate de Adevarul sunt reale, inseamna ca in toata aceasta afacere statul a fost luat de prost. O sa urmaresc subiectul.

via zoso

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP