Dan Popa: China - creştere economică de 11,9% în primele două luni - Bloguri economice

joi, 15 aprilie 2010

Dan Popa: China - creştere economică de 11,9% în primele două luni

Economia Chinei a crescut in primele doua luni din 2010 cu 11,9%, a anuntat biroul de Statistica al statului. In ultimul trimestru din 2009 economia Chinei urca cu 10,7%, nivel peste obiectivul fixat de chinezi, in privinta cresterii economice, de 8%. Inflatia a fost de 2,2% pe primele doua luni, productia industriala a urcat cu 19,6% iar investitiile cu 25,6%. Asta asa, ca sa crape de ciuda unii.
Daca va intrebati ce dreaq au facut ei si nu putem sa facem noi, treaba sta asa:
Oficialii chinezi (sau chinezesti? :) ) au bagat anul trecut 390 de miliarde de euro (asta inseamna de 3 ori PIB-ul Romaniei) in reteaua rutiera si in alte lucrari de infrastructura publica.
La finele lui 2008, China a anunţat un plan de 586 miliarde dolari care viza încurajarea creşterii economice şi a consumului intern în zece domenii ale societăţii chineze variind de la investiţii în infrastructură la protecţia mediului şi reconstrucţia în caz de catastrofe.

Pachetul de ajutor era destinat productiei de ciment, fier şi oţel cu care apoi au demarat ample proiecte de infrastructura şi încurajarea creşterii economice. Înainte de aceasta, China a instituit, de asemenea, reduceri ale ratelor dobânzii şi a luat măsuri pentru stimularea vânzărilor imobiliare. Basca reduceri mai mari asupra taxelor exportatorilor.

La noi, planul de relansare consta in :
1. Jos Basescu!
2. Emisiuni tv cu Voicu si alti infractori ordinari
3. Cui sa dau spaga in Guvern, pe instabilitatea asta?
4.Concurs de smecherii pentru inselat Fiscul
5. Dom`ne, daca Statul nu poate relansa o tara intreaga, sa ne relanseze individual si sa inceapa cu mine
6. Muuuuulta vorbarie la Guvern

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP