Dan Popa: Emisiunile de ştiri naţionale. România - ţara în care oamenii se caftesc şi crapă. În această ordine. - Bloguri economice

vineri, 23 aprilie 2010

Dan Popa: Emisiunile de ştiri naţionale. România - ţara în care oamenii se caftesc şi crapă. În această ordine.

Aseara la ora 19 am deschis tv-ul sa ma uit la stiri. Tocmai cinasem si ma gandeam ca n-ar fi rau sa urmaresc o sinteza a ceea ce a fost ieri mai important in Romania. Am aflat cu totul altceva. In materie de moarte, posibilitatile sunt aproape nelimitate, iar televiziunile de stiri (as sublinia “de stiri”) nu fac decat sa ti le prezinte.

PRO TV. Andreea Esca. Sinteza stirilor, adica esentialul a ceea ce s-a petrecut in Romania, joi 22 aprilie 2010. O satra a invadat un spital. Un tip din Iasi si-a taiat gatul. Catalin Radu Tanase, vorbind debil. “Sunt sanse sa vorbim de o sinucidere”. Asa sanse sa fie la ei…In fine, urmeaza o alta stire, la fel de tare. Intr-un bar, un tip fura 2000 de lei. Alta. Doi copii (pare-se tot de etnie rroma) plecati sa adune fier vechi sunt raniti de o placa de beton. Un tip din Constanta pune un gard nu stiu pe unde si se cearta cu jandarmii. Super stiri, Andreea ai legatura.

Nici Antena1 nu e mai prejos, ca schimbam programele intre ele. Aceleasi stiri. Copy paste. Cea cu rromii care se bat cu oricine (“Soc la Pitesti”suna stirea- hahaha) e dispus sa o incaseze. Urmeaza informatia cu hotul din bar. Incredibil…asta e ceea ce conteaza in Romania? Urmeaza stirea cu mortul gasit in masina, tipul banuit ca si`ar fi taiat gatul. Apoi, o stire cu un sofer care a murit cu capul retezat. Nici nu ai timp sa respiri prea mult, ca urmeaza stirea cu Papan care ramane dupa gratii. Reporterii lanseaza intrebarea cheie. “Are Papan puterea sa se schimbe?”. Parerea mea e ca are, ca si eu m-am schimbat aseara, imediat dupa ce am facut baie.

Urmeaza stirea cu fantomele care bantuie Casa Poporului. Nu afli mare lucru, dar e bine sa ramai cu ideea.

Stiri aproape identice la ambele posturi, diferenta constand doar in intensitatea emotionala cu care ti se prezinta. Cine se uita la o emisiune de stiri de seara, are impresia ca Romania e tara in care lumea are doua lucruri de facut: sa cafteasca si sa crape. Cu putina sansa, vorba lui Catalin Radu Tanase.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP