Dan Popa: FED a prezentat aseară noua bancnotă 3D de 100 de dolari - Bloguri economice

joi, 22 aprilie 2010

Dan Popa: FED a prezentat aseară noua bancnotă 3D de 100 de dolari

Sefii Trezoreriei americane au aratat aseara publicului noua bancnota de 100 de dolari, care integreaza cele mai moderne tehnici impotriva contrafacerii. Schimbarile fata de vechea bancnota constau in faptul ca are o banda de siguranta 3D pe care cifra „100” inscriptionata „se misca” in functie de pozitia bancnotei. In partea dreapta e tot imaginea lui Benjamin Franklin (unul dintre parintii fondatori ai SUA) , acest lucru fiind obligatoriu potrivit legii din 1928, asa cum tot obligatoriu e ca pe verso sa fie imprimata “Independence Hall”, cladirea din Philadelphia in care s-a semnat Declaratia de Independenta a SUA in 4 iulie 1776. E drept, daca pe actualele bancnote de 100 de dolari Indep. Hall e privita din spate, pe noile bancnote apare o imagine din fata cladirii.
Mai mult, ceasul de pe fatada Indep. Hall arata ora 10,30 si nu 16,10 cat indica pe vechile bancnote.

Bancnota va intra in circulatie la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, si vor circula in paralel alaturi de vechile bancnote, ale caror curs legal este nelimitat.

In plus, bancnota nu mai e integral verde (ce e verde s-a uscat, vorba cantecului), pe noua cupiura aparand si nuante pastelate, totalul lor şi unghiul în care trebuie să devină vizibile fiind cunoscute numai de creatorii săi. Gurile mai bine informate spun ca realizarea bancnotei a costat circa 50 de milioane de dolari si ca ar contine 650.000 microtipărituri care să garanteze imposibilitatea contrafacerii ei de către cele mai sofisticate computere, scannere şi copiatoare color.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP