Dan Popa: Kahn a promis Greciei ca va răspunde “rapid” cererilor ei - Bloguri economice

vineri, 23 aprilie 2010

Dan Popa: Kahn a promis Greciei ca va răspunde “rapid” cererilor ei

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a promis azi că FMI va răspunde rapid cererii Greciei de activare a mecanismului de ajutor FMI-UE, potrivit unui comunicat citat de presa franceza.

“Am primit cererea Greciei pentru un Acord Stand-By. Lucrăm strâns cu autorităţile elene de câteva săptămâni, pentru asistenţă tehnică, iar o misiune a FMI s-a aflat la Atena pentru discuţii cu autorităţile şi cu reprezentanţii Uniunii Europene. Suntem pregătiţi să răspundem rapid cererii Greciei”, a mai spus Kahn.

Premierul elen Giorgios Papandreou a solicitat, vineri, activarea mecanismului de ajutor FMI – UE, cu puţin timp înainte de plecarea la Washington a ministrului elen de Finanţe, George Papaconstantinou.

“Activarea mecanismului reprezintă o necesitate naţională şi, din acest motiv, i-am cerut ministrului de Finanţe, George Papaconstantinou, să facă toate demersurile necesare”, a declarat Papandreou, aflat pe insula Kastellorizo din Marea Egee.

Oficialul elen a dat asigurări că “partenerii lor vor face ceea ce este necesar”, pentru a ajuta Grecia să iasă din această situaţie dificilă şi că “vor transmite pieţelor mesajul că Uniunea Europeană nu glumeşte şi că protejează euro”.
Kahn este si in campanie electorala pentru presedintia Frantei. Sa nu uitam acest amanunt.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP