Dan Popa: Ministrul francez al Finanţelor, indirect către Trichet: „Nu e cazul să exersăm pudori de fată mare. Numai imbecilii nu-şi schimbă părerile” - Bloguri economice

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Dan Popa: Ministrul francez al Finanţelor, indirect către Trichet: „Nu e cazul să exersăm pudori de fată mare. Numai imbecilii nu-şi schimbă părerile”

Grecia a apelat in cele din urma la sprijinul FMI, in ciuda recomandarilor presedintelui Jean Claude Trichet de a nu lasa Fondul sa se implice in problema greaca. Aflata la Washington, ministresa franceza a Finantelor a declarat ca e in favoarea interventiei FMI si i-a adresat indirect o replica lui Trichet. „Trebuie gasite cele mai bune solutii, iar expertiza Fondului Monetar International este in interesul tuturor” a spus Lagarde la o conferinta de presa. Intrebata cum comenteaza recomandarile sefului Bancii Centrale Europene de a nu fi implicat FMI in cazul crizei elene, Lagarde a spus:”Nu trebuie sa avem pudoarea unei fete mari. Adevarul de ieri nu mai e acelasi cu adevarul de azi. Numai imbecilii nu isi schimba opiniile”, a comentat Lagarde.

Una peste alta, nu e normal ca neamtul sa achite costul lenei grecului, asa ca reticentele germanilor in a ajuta cu bani Grecia pot fi foarte bine intelese. A apela la FMI arata insa o slabiciune a UE in materie de guvernanta economica, ceea ce nu convine europenilor.
Imi vine acum in minte finalul din Zorba, care e exceptional. O uriasa investitie se prabuseste, banii se duc naibii, totul se darama, iar Zorba, privind toate astea, se ridica si incinge un sirtaki. In fond, nu sunt banii lui.
Asta face Grecia si acum.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP