Dan Popa: Optimism debil sau pesimism nesănătos - Bloguri economice

vineri, 30 aprilie 2010

Dan Popa: Optimism debil sau pesimism nesănătos

Scriam aici ca nu cred ca Romania va creste in 2010 si nu cred nici acum. Ma enerveaza ca in pesimismul meu am dreptate. Ma enevreaza ca Boc nici macar nu incepe restructurarea sectorului public.

Ma enerveaza ca aia de propovaduiau cresterea economica, acum se ascund sau fac pe desteptii si invoca evolutii impredictibile. Sau, in mod pervers, spun ca ei doar au incercat sa insufle optimism.

Ma enerveaza ca nu se face un pact politic la nivel national in care sa se recomande abtinerea de la manifestatii si demonstratii pana iesim din criza.

Ma enerveaza ca, din cauza iresponsabilitatii politice, s-ar putea creste taxele. Ori, ca sa bagi taxe acum, inseamna sa omori consumul, sa ii determini pe patroni sa isi reduca din cheltuieli (inclusiv cele de personal) numai ca sectorul bugetar sa fie mai departe bine hranit pe banii alora de mai muncesc.

Ma enerveaza cand vad cum se revolta unii ziaristi pe faptul ca un director de spital are un salariu de 6000 de lei (1500 de euro) si nu inteleg cat ar trebui sa fie salariul unui director de spital in Romania ca sa fie multumiti ziaristii?

Ma enerveaza pleziristii careinainte de a fi ministri declara ca problema Finantelor e comunicarea si ca nu colaboreaza cu presa, iar dupa ce se vad pusi in fotolii uita completamente de asta.

Ma enerveaza cand citesc masurile anticriza luate de statele europene si cand vad ca nimeni din Guvern nu pare sa le citeasca sau sa incerce sa le aplice. Ma enerveaza cand Boc se victimizeaza si da vina pe Vosganian, pe Iliescu, pe mineri, pe Burebista, pe Adam si pe Eva, fara sa stie ce e de facut.

Opozitia e tampa, iar Puterea fara nerv.

Ma enerveaza ca de 20 de ani, reformele in Romania sunt facute de FMI si sunt ratate de politicieni. Ma enerveaza ca Fiscul ma someaza sa ii dau 5,15 lei iar costurile plicului, timbrelor, expeditiei samd ii costa 6 lei.

Ma enerveaza ca mereu ii luam pe altii de prosti, desi pe noi nimeni nu ne ia de destepti.

Ma mai calmeaza doar faptul ca o sa ies la iarba verde si o sa uit de toate astea.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP