Dan Popa: Părintele Cleopa şi discursul de aseară al lui Bernanke - Bloguri economice

joi, 8 aprilie 2010

Dan Popa: Părintele Cleopa şi discursul de aseară al lui Bernanke

Am citit si eu ca tot omul pasionat de economie, discursul de aseara al lui Bernanke, de la Dallas. In fapt, un amic m-a apelat pe mess sa imi spuna ca BB si-a inceput discursul. Amicul in cauza era la schi in St Moritz si-mi spunea ca nu spune mare lucru seful FEd. Cu toate astea, la cateva minute Wall Streetul isi incepea declinul.
Can Bernanke iti vorbeste despre speranta, ar fi bine sa deschizi ochii, mi-am zis amintindu-mi de o vorba a Parintelui Cleopa.

Intr-o marturisire publicata acum cativa ani, pr. Cleopa a spus un lucru care mie unuia mi-a placut tare mult. Vorbind despre vise, el zicea cam asa: visele bune vin de la diavol, ca sa te adoarma iar dupa ce te trezesti sa poti cadea mai usor in pacat. Visele urate, cosmarurile, iti sunt aduse de ingeri ca sa te puna in garda fata de primejdiile care te asteapta si tu, odata trezit fiind, sa te rogi pentru a nu cadea in ispite.
Asa si Bernanke. Cand iti vorbeste despre speranta, teme-te. Lucrurile sunt mai in negru decat par. Daca totul ar merge ok, Bernanke ar avertiza si ar trage semnale de alarma ca nu se poate sa fie bine la infinit.
Asta daca intre timp, legatura dintre religie si economie, adica increderea nu s-a rupt cu totul…

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP