Dan Popa: Şedinţa AGA la elveţienii de la UBS - o adunare cu strigături - Bloguri economice

miercuri, 14 aprilie 2010

Dan Popa: Şedinţa AGA la elveţienii de la UBS - o adunare cu strigături

“Gruber (fostul sef al UBS) intoarce-te la terenul sde golf” sau “fiecare v-am bagat in buzunar cate 10.000 de euro. Nu e de ajuns?” Cam asa strigau actionarii celei mai mari banci elvetiene la in talnirea anuala a actionarilor. Pana la urma raportul a trecut la mustata (54,72% contra 39,43%), voturile negative fiind luate “foarte serios” in calcul, potrivit prezidentul Kaspar Villiger. UBS a terminat 2009 pe rosu, cu o pierdere de 2,73 miliarde de franci, dar in ultimul trimestru au facut profit, ceea ce e de bine. In 2008, banca lacrima la greu dupa ce pierduse 21 de miliarde de franci.

Villiger a prezentat si scuze pentru problemele pe care UBS le-a avut in SUA, admitand ca banca le-a cauzat si ca nu a fost vina americanilor. “Regret profund comportamentul nostru in SUA” a spus seful UBS, care a mai recunoscut si ca unele salarii la nivelul conducerii bancii au fost exagerate.
Sedinta AGA de azi a tinut pagina intai a ziarelor de specialitate de cateva zile, curioase daca micii actionari isi vor impune sau nu punctul de vedere. Ei bine, nu si l-au impus.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP