Dan Şelaru: Amendament iresponsabil - Bloguri economice

luni, 19 aprilie 2010

Dan Şelaru: Amendament iresponsabil

Iresponsabilitatea parlamentară nu are limite. Au votat în comisie amendamentul cu punctul de pensie de 45 de procente din salariul mediu brut. Deşi e imposibil de susţinut financiar un asemenea procent. Sau se măresc taxele în mod absurd, cu consecinţe economice incalculabile, sau depăşim deficitul bugetar sau dăm drumul la tiparniţă. Mai există varianta să nu mai facem nicio investiţie, nu că până acum ne-am dat de ceasul morţii cu investiţiile utile.

Sper să nu treacă în Senat şi, mai apoi, în Cameră. Autorii amendamentului sunt Minerva Boitan (PNL), Alexandru Cordoş (PSD) şi Ion Ruşeţ (PDL).

Populismul este dus la absurd. Punctul este acum de 39 de procente şi am avut un deficit la Bugetul de Pensii între 1 miliard şi 1 miliard şi jumătate de Euro. O creştere cu 15 procente a tuturor pensiilor ne-ar trimite pe drumul Greciei. Şi văd că pe această prostie se coalizează toate partidele. Sper să nu treacă. Altfel o să fie o altă lege care n-o să se aplice şi un nou scandal interminabil.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Şelaru

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP