Răzvan Pascu: Rămâi fără talon la maşină dacă îţi plimbi prietenii - Bloguri economice

luni, 19 aprilie 2010

Răzvan Pascu: Rămâi fără talon la maşină dacă îţi plimbi prietenii

Saptamana trecuta Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care prevede ca persoanele care presteaza serviciile de transport rutier fara autorizatie vor fi sanctionate prin retinerea placutelor de inmatriculare impreuna cu certificatul de inmatriculare, timp de 6 luni. In plus, amenzile pot ajunge pana la 15.000 RON (mai multe detalii despre ordonanta de urgenta aici iar textul de lege aici).

Pana aici toate bune, insa mai exista o parte mai putin frumoasa a acestei legi care mi-a fost adusa in atentie prin e-mail de catre Catalin Pop, un cititor al blogului meu. Catalin imi spune ca aceasta lege este facuta prost, a fost adoptata in graba si ca ofera posibilitati agentilor de circulatie de a interpreta asa cum doresc textul de lege. Legea spune clar ca daca transporti intr-o masina de 8+1 locuri, persoane care nu iti sunt rude, esti pasibil de amenda.

“Nu am chef ca un sef de post din Cucutenii de Vale, plictisit, sa-mi ia talonul pe 6 luni si sa-mi mai dea si amenda ca …ma intorc cu prietenii de la munte si nu sintem neamuri.” (Catalin Pop)

As vrea sa vad care este parerea voastra si ce credeti despre utilitatea acestei legi? Vi se pare ca legea poate ingradi accesul nostru la calatorii prin tara, in grupuri?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP