Cristian Orgonaş: Construcţia şi vânzarea mansardelor – o afacere foarte rentabilă - Bloguri economice

luni, 26 aprilie 2010

Cristian Orgonaş: Construcţia şi vânzarea mansardelor – o afacere foarte rentabilă

In Ziarul Financiar de astazi:

Pretul mediu pe metru patrat pentru amenajarea unei mansarde se ridica la circa 200 de euro, de trei-patru ori mai mic decat pentru constructia unei locuinte, iar cererile pentru mansardare au crescut puternic anul trecut.

Sa va spun acum cum stau lucrurile in piata: am fost in urma cu doua saptamani cu o prietena sa vizitez o astfel de locuinta oferita spre vanzare intr-o zona mediocra a Timisoarei (Steaua).

Garsoniera era situata intr-o mansarda construita peste un bloc cu 4 etaje, avea 23.5 mp utili insa daca luam in considerare faptul acoperisul (tavanul) cobora spre podea si “taia” din inaltimea locuintei, rezulta ca aproximativ 20-25% din suprafata garsonierei era buna doar pentru a depozita diverse lucruri.

Locuinta era “mobilata si utilata”, prin asta intelegand un pat, doua dulapuri mici de bucatarie, o masuta cu doua scaune, masina de spalat, frigider si aragaz (gazul nu era tras), toate la un loc valorand undeva in jurul a 1000-1500 de euro. Constructia a fost terminata in urma cu aproximativ un an.

Cat cerea constructorul? 23.000 de euro, adica aproximativ 930 de euro pe mp daca nu luam in considerare dotarile. Am plecat, iar peste cateva zile agentul imobiliar a sunat sa ne spuna ca pretul a scazut la 21.000 de euro, si aceasta suma fiind negociabila.

La acelasi etaj erau si trei apartamente cu doua camere, pretul de vanzare fiind de 42.000 de euro/bucata (nu cunosc suprafata).

Cam asa stau lucrurile in realitate. Nu ma incalzeste cu nimic ca amenajarea unei mansarde costa 200, hai 300 de euro pe mp, daca pe piata ea se vinde cu 800-900 de euro.

PS: saptamana asta o sa mai vad niste apartamente, o sa va “impartasesc” experienta

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP