Dan Popa: Când Statul îi ia lui Dumnezeu banca de sub nas - Bloguri economice

duminică, 23 mai 2010

Dan Popa: Când Statul îi ia lui Dumnezeu banca de sub nas

Banca Nationala a Spaniei a preluat controlul asupra unei mici banci pe care o controlase inainte Biserica Catolica- CajaSur. I-a dat afara pe manageri si a impus o noua conducere mai apropiata de bilanturi decat de matanii. Banca avea active de 19 miliarde si o retea de 486 de unitati. Daduse in numele Domnului mai multe credite neperformante, semn ca, pe drumul dintre depunerea dosarelor si aprobarea lor, isi bagase Satan coada si pervertise totul. Catolicii investisera prin pronia cereasca in constructii si in real-estate. Nu le-a mers si au cerut 99 de miliarde de la Stat. Statul cu o mana le-a dat si cu alta le-a luat.

Le-a dat speranta si le-a luat controlul bancii. Din iulie trecut, CajaSur incerca sa fuzioneze cu o alta banca- Unicaja. Dar Satana si-a bagat si acolo coada iar nunta nu a mai avut loc.

Bunul Dumnezeu i-a lasat pe bancherii de la CajaSur sa ocupe o cota de piata modesta-0,6% din sistemul bancar, dar bancherul, tot bancher. Neperformantele au urcat la peste 5,3% si nu par sa se opreasca aici.

Drept pentru care Banca Spaniei a lasat apa sfintita deoparte si a pus mana pe haturi.

Acum, Biserica Catolica sta si isi linge bancile care i-au mai ramas, jurandu-se sa inmulteasca mai cu folos ochiul Dracului. Amin.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP