Dan Popa: Îşi bagă greva-n lume şi ne-o fac cadou. N-am cum fi de acord - Bloguri economice

miercuri, 19 mai 2010

Dan Popa: Îşi bagă greva-n lume şi ne-o fac cadou. N-am cum fi de acord

“Greva, adica refuzul muncii este in general considerat micul scop si functia esentiala a sindicatului, dar asta e o grava greșală. Un sindicat bine organizat poate căștiga victorii fără a face greve. În adevăr, ce-i greva? Nu e numai faptul de a refuza munca, căci un astfel de act n-a fost niciodată pedepsit de lege. E un mijloc de constrângere de una din părțile contractante asupra celeilalte părți pentru a o forța să modifice anumite condiții ale contractului, de exemplu ridicarea salariului convenit. In cazul unor greve, urcarea salariului determina cresterea preturilor pentru ca banii obtinuti de grevisti trebuie scosi de undeva in lipsa unor alte posibilitati ale Statului”, scria acum 100 de ani, profesorul de economie Charles Gide.

Inteleg dorinta de a obtine bani in plus, dar nu pot fi de acord cu greva de astazi. Cand ei isi trageau sporuri inepte, mie imi scadea salariul. Cand ei isi incasau stimulentele, eu trebuia sa strang cureaua. Cati sunt in piata? 30-40.000 de oameni? E nevoie de taierea a inca pe atatea joburi de la stat.

Nu se poate continua in ritmul asta. Vorba lui Isarescu. In 90 aveam 800.000 de bugetari. Acum avem 1,4 milioane si ne intrebam unde e problema?

In plus, politicianismele (indiferent de partea dinspre care vin) dezgustatoare si lacrimile de crocodil varsate de liderii sindicali, ma dezgusta.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP