Dan Popa: Primul automat care eliberează lingouri de aur a fost instalat în Emirate - Bloguri economice

sâmbătă, 15 mai 2010

Dan Popa: Primul automat care eliberează lingouri de aur a fost instalat în Emirate

Cat de mare sa fie cererea de aur din Emirate, ca un hotel sa isi instaleze un distribuitor automat de lingouri si monezi din aur? E primul asemenea aparat din lume care eliberează mini-lingouri până la 10 g şi monezi de aur de diferite mărimi. În curând va fi lansată şi o versiune care permite folosirea cărţilor de credit.

Proprietarul hotelului, Hans Olberz , spune ca e mandru ca primul automat de aur e instalat in hotelul sau. „Un computer regleaza la fiecare 10 minute  pretul aurului, iar cantitatea de metal pretios care poate fi cumparata nu este restrictionata”, a spus el. Deja a aparut si prima cerere pe persoana fizica- un miliardar arab care vrea sa isi puna in casa un asemenea automat, chestie care mie imi pare ca frizeaza ridicolul.


Omul de afaceri german care se află la originea acestui proiect, Thomas Geissler, a ales Emirates Palace pentru că „reflectă din plin ambianţa. Aurul este importat din Germania şi vom lansa în curând un mini-lingou cu logoul Emirates Palace, ceea ce va constitui pentru clienţi a amintire plăcută pe care o vor duce acasă”, explică el.
Pretul aurului a atins ieri un nou nivel record, aproape de 1.250 dolari pe uncie, iar euro s-a depreciat la minimul ultimelor 18 luni in raport cu dolarul, investitorii orientindu-se catre plasamente mai sigure din cauza riscurilor din zona euro si instabilitatii de pe pietele valutare.

Cotatia aurului pe piata spot a urcat la 1.248,95 dolari, pina la 10:46 GMT, de la 1.231,83 dolari in inchiderea sedintei de tranzactionare de joi, transmite Reuters.

“Aurul a beneficiat de cererea ridicata pentru plasamente sigure, cauzata de problemele fiscale din zona euro si de renuntarea la euro ca moneda de rezerva. Ne asteptam ca fundamentele pentru cresterea aurului sa se tempereze odata cu imbunatatirea situatei din Grecia, insa orice agravare a situatiei fiscale a statelor din zona euro ar putea determina un nou avans al pretului”, a afirmat analistul BNP Paribas Anne-Laure Tremblay.

Sursa foto: La depeche.fr. Acum am vazut ca Daniel Pitu a dat stirea inaintea mea.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP