Dan Popa: Revista presei de luni, la o primă lectură - Bloguri economice

luni, 24 mai 2010

Dan Popa: Revista presei de luni, la o primă lectură

  • Jamaica- stare de urgenta
Guvernul jamaican a introdus ieri starea de urgenta in Kingston si imprejurimi ca urmare a caftelilor dintre politisti si amicii unui „nas” al drogurilor care urmeaza sa fie extradat in SUA. “Dudus” Coke, 42 ani, e banuit ca ar fi capul (creierul, mezencefalul si hipotalamusul la un loc) cele mai tari bande din zona- Shower Posse gang.
  • Ducesa de York isi negociaza scump aparitiile media. Parca la noi e mai altfel…
Un ziarist de la « News of the World » a filmat-o cu camera ascunsa pe ducesa de York, tanti Sarah Ferguson care (cel putin aparent) isi negocia o aparitie alaturi de fostul sot, printul Andrew. Pretul negociat- 500.000 lire sterline (pour les connaisseurs, 575.000 euro). Ziaristul s-a dat drept om de afaceri si pana la urma chiar a facut o afacere, publicand tarasenia. Purtatoarea de cuvant a tantei Ferguson a confirmat autenticitatea si a marturisit ca ducesa „regreta enorm” gestul ei. Sa nu ti se faca scarba?

  • Bancheri ingamfati
Fostii sefi ai Fortis refuza sa compara in fata Tribunalului din Utrecht, a declarat avocatul acestora, Hendrik-Jan Bos. Ei vor sa fie audiati nu in Olanda, ci in Belgia, desi Tribunalul a respins cererile aceastora. E vorba de fostul CEO, Jean-Paul Votron , un alt fost sef- Maurice Lippens (care e si nepotul fostului Guvernator al Congo) si de ex-directorul financiar- Gilbert Mittler. Ei au fost dati in judecata de micii actionari ai bancii pentru minciuna si dezinformare.  Acestia au fost acuzati ca au mintit spunand ca totul este ok cu banca, desi institutia se ducea incet incet de rapa. Reclamantii isi doresc sa obtina despagubiri pentru prejudiciul financiar  adus. Cam degeaba.
  • Trichet: Euro e credibil. Politicile fiscale ale unora, nu!
Revin asupra unui interviu, chiar daca e de acum cateva zile. “Euro este o moneda credibila”, a declarat seful Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Nu euro e in pericol, ci politicile fiscale din anumite tari “, a precizat Trichet. Seful BCE a mai adaugat ca e in favoarea unei reglementari mai stricte a bancilor si fondurilor speculative. Interviul merita citit. Imi pare ca trichet spune mai multe decat la conferintele sale de presa. Drept e ca si situatia de acum e mai incalcita…
  • Papandreu vrea investitii arabe
Premierul grec Papandreu invita arabii sa investeasca in turism in Grecia. De la tribuna Forumului Economic Arab care a avut loc in Beirut si la care au participat 25 de state, Papandreu a promis un mediu de afaceri extrem de prietenos, fara birocratie si mai ales fara coruptie. Dealtfel vineri, premierul libian Baghdadi Mahmoudi, aflat in vizita la Atena, a promis cateva proiecte in zona energiei, turismului si constructiilor.
Oare Romania a avut trimisi la forumul acela?
  • “Puciul” lui Obama
Cam 4 miliarde de dolari au aruncat bancile americane penbtru ca proiectul privind reglemetarea sectorului financiar sa ramana la stadiul de vis. Cu toate astea, Obama i-a infrant pe bancherii care credeau ca banii rezolva orice, noteaza presa elvetiana.
  • Avocatii- noua tinta a Fiscului elen
V-ati prins de ce. Pentru ca nu isi declara corect veniturile. Potrivit Kathimerini, cateva miliarde de euro se duc anual pe apa sambetei din cauza evaziunii. 95 la suta dintre graci spun ca tinta e gresita. Restul de cinci la suta sunt avocati.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP