Dan Popa: Strauss-Kahn:”Dacă aş fi fost sindicalist, şi eu ieşeam la manifestaţie. E nedrept” - Bloguri economice

luni, 17 mai 2010

Dan Popa: Strauss-Kahn:”Dacă aş fi fost sindicalist, şi eu ieşeam la manifestaţie. E nedrept”

Un interviu acordat grecilor de catre seful FMI, Dominique Strauss Kahn si preluat de presa belgiana, te lasa cu gura cascata. Lacrimi pe umarul grecilor, declaratii care ar putea fi citite si prin cheia instigarii la revolta si cuvinte stangiste.

«Sunt convins ca daca problema era bine gestionata in februarie, altele ar fi fost costurile. Dar problema a luat prea mult timp », spune Strauss-Kahn intr-un interviu acordat grecilor de la Ethnos.

Intarzierea deciziilor pe care UE le avea de luat este pusa pe seama problemelor complet noi cu care europenii au ttrebui sa se confrunte. «Europenii nu s-au mai confruntat cu o asemenea problema si au crezut ca o pot rezolva singuri . Insa au invatat foarte rapid ca au nevoie de eperienta si resursele FMI ca sa o rezolva. Dupa ce ne-au cerut ajutorul, in doua saptamani am rezolvat-o» mai spune Kahn
El mai crede ca « toata agitatia poporului elen este absolut normala. S-au facut multe greseli in trecut, iar acum grecul obisnuit trebuie sa le plateasca. Daca as fi fost membru de sindicat, probabil ca si eu manifestam pentru ca ii inteleg. E nedrept», mai spune Kahn

Sindicatele elene au facut pana acum 3 greve generale, iar a patra este prevazuta pentru 20 mai. Ultima, cea din 5 mai, a strans la Atena peste 50.000 de persoane, manifestatiile degenerand in violente soldate cu 3 morti.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP