Dan Şelaru: Gâsca şi ouăle de aur. Un deces anunţat - Bloguri economice

duminică, 16 mai 2010

Dan Şelaru: Gâsca şi ouăle de aur. Un deces anunţat

Varujan Pambuccian ne explică faptul că în România, de pe urma muncii a 16.000 de programatori, Statul colectează cam 450 de milioane de Euro anual. Eliminarea scutirii de impozit ar aduce cam 30 de milioane în plus.

Dar, în anul 2000 plecau cam 2000 de programatori din ţară, în anul următor au plecat 1600, de la 70 de procente rată de migraţie, în timp, s-a ajuns la 4 procente.

De când mintea îngustă a Vlădescului a scos pe piaţă această idee s-au blocat investiţii de 60 de milioane de Euro. Se pregăteşte o plecare masivă a firmelor care au investit în producţia de software.

Avem o lege unică în lume, asta a fost una din gâştele care fac ouă de aur pentru România ultimilor 10 ani. Programatorii sunt băieţi deştepţi, o să plece. Investitorii cu atât mai mult. O să plece şi ei. Numai în UE e lipsă o jumătate de milion de programatori.

Şi uite aşa, din populism, egalitarism prost înţeles, în vuietul postacilor de partid, o să mai moară o gâscă a vecinului. Şi o să rămânem şi fără bani, şi fără inteligenţă, şi fără mândria că făceam şi noi ceva bine. Dar şi fără venituri la buget.

Am băgat forfetarul, a ieşit o hecatombă. Acum am trecut la uciderea industriilor care mai merg.

Această lege este dovada vie, pe care o omorâm acum, că nu creşterea taxelor şi impozitelor este o sursă mai mare de venit ci scăderea lor. Asta la noi în ţară nu în manualele de economie. Pe când suprataxarea industriei auto?

Aici şi aici sunt cele două texte scrise despre subiect de Varujan.

PS Adrian Năstase era de stânga, Boc e de dreapta.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Şelaru

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP