Ion Radu Zilişteanu: Preţurile pe piaţa imobiliară din Bulgaria vor continua să scadă - Bloguri economice

luni, 17 mai 2010

Ion Radu Zilişteanu: Preţurile pe piaţa imobiliară din Bulgaria vor continua să scadă

Preţurile practicate pe piaţa imobiliară din Bulgaria vor continua să scadă în următoarele luni, înainte de stabilizarea pieţei, afirmă un raport al filialei bulgare a companiei imobiliare Colliers International, citat de Novinite.com.

Factorii principali care determină piaţa cumpărătorilor sunt: nivelul crescut al ofertei, flexibilitatea investitorilor şi termenii favorabili în care se acordă creditele ipotecare.

În T1 2010, scăderea medie a preţurilor la Sofia a fost de 3%, cele mai importante scăderi fiind înregistrare în zona Malinova Dolina - 9%, urmată de zonele Boyana şi Dragalevtsi - 7%, Borovo şi Manastirski Livadi - 6%, în zonele Ivan Vazov şi Dianabad preţul rămânând neschimbat sau având scăderi de sub 1%.

În plus, în T1 2010, ratele dobânzilor creditelor ipotecare au fost mici, volumul creditelor ipotecare a crescut şi băncile comerciale oferă avantaje suplimentare. Dezvoltatorii imobiliari se află într-o competiţie acerbă pentru a oferi clienţilor schme de finanţare flexibile, de la închirierea înaintea cumpărării până la vânzarea imobilelor în rate.

Cumpărătorii de pe piaţa imobiliară bulgară sunt mult mai bine informaţi, afirmă raportul Colliers International, căutând cel mai bun raport calitate-preţ, fiind foarte atenţi la materialele de construcţie folosite şi la caliatea infrastructurii, vânzările off-plan (din fază de proiectare) scăzând în mod dramatic.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP