Bogdan Glăvan: De citit – fair value accounting, starea învățământului românesc și altele - Bloguri economice

duminică, 13 iunie 2010

Bogdan Glăvan: De citit – fair value accounting, starea învățământului românesc și altele

1. Damodaran critică fair value accounting. Argumentul e superb: dacă crezi în fair value, atunci ar trebui să îți fie indiferent dacă cumperi sau dacă vinzi activul evaluat. Dacă fiscul evaluează o firmă folosind fair-value accounting, atunci ar cumpăra-o la acel preț? Dacă un patron își evaluează afacerea (în scopul calculării impozitului datorat) folosind aceeași metodă, atunci ar vinde-o la prețul rezultat? Mda, mă gândeam eu…
Market value oameni buni, market value e sfântă.

2. Despre starea învățământului
Via Turambar.

Le-am cerut studentilor mei, anul III Romana-Engleza, sa comenteze, in engleza, un poem englez din secolul XIX, la alegere.
Trei sferturi n-au putut numi niciun poet englez din secolul XIX si nicio poezie. (Au studiat in anul II Byron, Coleridge, Wordsworth, Shelley). Unul a povestit un roman de Dickens. Cinci au povestit piesa de teatru Romeo si Julieta (numita alternativ “roman”, novel, ori poem). Restul de cincisprezece din saizeci, care si-au amintit totusi o poezie, au scris totusi in engleza.
Am corectat mai jos greselile lor:
them nu poate inlocui their. Nu se poate spune them mother in loc de their mother. intitulated nu exista in engleza (cf. Merriam-Webster).
combinated nu exista in engleza.
to enjoy of life e incorect ( verbul to enjoy e tranzitiv).
writted e incorect in loc de wrote.
poetry nu e identic cu poem.
lirycs nu e ortografiat corect si cu siguranta nu inseamna textul unei poezii, ci versurile unui cantec.
roman nu exista in engleza, corect e novel.
disapointness nu exista, corect e disappointment.
beautifuly thing e incorect.
tryed e incorect.
gaves nu exista (give sau gave).
tooked place e incorect.
tabloul Gioconda nu e de Picasso, ci de Leonardo da Vinci.
Romeo and Juliet nu e un roman.
Romeo and Juliet nu e un poem.
Shackspear nu se scrie astfel.
Daca se dadea admitere la facultate ei ar fi cazut la admitere. Toti acesti tineri vor deveni profesori de limba engleza si romana peste trei luni.
Articolul e lung și mai conține multe alte picanterii. Sunt de acord cu majoritatea celor spuse de autorul lui. Menționez că politica de stat în domeniul educației este creșterea numărului de absolvenți (România are puțini absolvenți în raport cu alte țări europene).
3. Controlul prețurilor la Cluj
Poliția alimentară intră iar în acțiune și dă amenzi celor care nu respectă indicațiile prețioase ale primăriei: nu poți vinde castraveții cu un preț de două ori mai mare decât cel stabilit.
4. La sfârșit, să mai și zâmbim. Diferența dintre Barack Obama și Gordon Brown.Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP