Cristian Orgonaş: Încă un faliment în sectorul imobiliar – cine a cumpărat garsoniere la un preţ de 170.000 de euro? - Bloguri economice

luni, 14 iunie 2010

Cristian Orgonaş: Încă un faliment în sectorul imobiliar – cine a cumpărat garsoniere la un preţ de 170.000 de euro?

Ziarul Financiar scrie astazi despre falimentul proiectului rezidential Cortina Residence, cel mai important faliment de pe piata rezidentiala din Romania. In conditiile in care economia romaneasca a intrat de mai bine de un an in criza, aceste falimente sunt normale, fiind foarte probabil sa mai urmeze si altele.

As avea insa doua comentarii de facut:

1. In acest proiect s-au investit deja peste 25 mil. euro. Cum din vanzarea activelor nu se va recupera nici macar aceasta suma, cei 114 clienti care au dat deja aproximativ 5 milioane de euro avans, cel mai probabil vor pierde acesti bani;

2. Am gasit aici suprafetele apartamentelor si preturile la care se vindeau aceste apartamente. Astfel, o garsoniera cu o suprafata de 63 de mp construiti (aproximativ 50 mp utili) se vindea la un pret de 169.820 de euro, respectiv 2.700 euro/mp construit si 3.400 euro/mp util.

Un apartament cu doua camere si o suprafata de 78 mp construiti (maxim 63 mp utili) se vindea cu 199.000 de euro. Un loc de parcare costa 20.000 de euro + TVA, click pe imaginea alaturata pentru a vedea toate preturile.

Acum, stau si ma intreb – cum este posibil sa plateasca cineva aproape 170.000 de euro pe o GARSONIERA in Romania, a doua cea mai saraca tara din UE? Veti spune ca inainte de criza au existat oameni cu bani. Ok, dar oricine cumpara asa ceva isi face niste calcule inainte, iar in cazul de fata, chiar nu imi dau seama ce calcule poti face astfel incat sa rezulte oportunitatea unei asemenea achizitii.

Au fost investitori care au cumparat la acest pret sperand sa vanda mai scump peste cativa ani?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP