Ion Radu Zilişteanu: Sunteţi dispuşi să donaţi bani statului român pentru depăşirea crizei economice? - Bloguri economice

marți, 15 iunie 2010

Ion Radu Zilişteanu: Sunteţi dispuşi să donaţi bani statului român pentru depăşirea crizei economice?

În Monitorul Oficial nr.395 din 15.06.2010, partea I, a fost publicat Ordinul nr.1810 din 10 iunie 2010 al ministrului finanţelor publice, intitulat Ordin pentru aprobarea Precizărilor privind modul de încasare a fondurilor băneştiprimite sub formă de donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice.

Pot dona persoanele fizice sau juridice prin numerar sau virament bancar. Se poate dona în nume propriu sau prin intermediul angajatorului. Poşi opta să rămâi anonim sau să accepţi să apari pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice ca donator.

Potrivit actului, tabelul persoanelor ce nu aleg să fie anonime se va publica lunar până în data de 10 a lunii următoare pe site-ul MFP. Banii pot fi depuşi în numerar sau prin virament, se mai precizează în act. Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat şi vor fi depuse în contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice", deschis la Trezoreria Statului.

Potrivit experţilor fiscali, instituirea acestei modalităţi de donaţie este destinată salariaţilor societăţilor comerciale la care statul este acţionar majoritar, cum ar fi Eximbank sau CEC Bank sau instituţiilor de genul Băncii Naţionale a României, cărora li se va sugera să doneze 25% din venituri către bugetul statului. Aceste entităţi nu intră sub incidenţa legii care a fost adoptată prin respingerea moţiunii de cenzură înaintate de opoziţie.

Aţi fi dispuşi să ajutaţi statul român să treacă de criza economică prin donaţii în bani?

Notă: Acest articol a fost publicat şi în Ziare.com.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP