Dan Popa: Cât au scăzut asigurările în România? Deutsche Bank, percheziţionată. Ryanair va vinde locuri în picioare. Plus alte minunăţii de prin presa străină. - Bloguri economice

duminică, 4 iulie 2010

Dan Popa: Cât au scăzut asigurările în România? Deutsche Bank, percheziţionată. Ryanair va vinde locuri în picioare. Plus alte minunăţii de prin presa străină.

Asigurarile de viata scad, dar cu viteze diferite. Cele mai mari scaderi sunt in Europa Centrala si de Est, arata ultimul studiu al elvetienilor de la Swiss Re. In materie de cheltuieli anuale cu asigurarile, olandezii i-au deposit pentru prima data pe elvetieni (6550 dolari, fata de elvetieni, cu 6200 USD). Romania e trecuta in randul statelor cu scaderi  cuprinse intre 10 si 20%. (18,32% zic ei ca am fi scazut, dar  probabil ca devalorizarea leului in fata USD a contribuit si ea). Asigurarile de viata, minus 11,6%. Studiul merita citit de asiguratorii locali.

Datoria publica a Belgiei a depasit nivelul de 100% din PIB. Prilej de ample dezbateri, mai ales ca e pentru prima oara in ultimii 8 ani cand datoria publica depaseste valoarea productiei anuale a economiei belgiene (PIBul, cum ar veni). In cifre, discutam despre 342,9 miliarde de euro. “Sa nationalizam datoria?”, se intreaba unii, mai ales ca peste jumatate e in mana bancilor si a fondurilor de investitii.

Deutsche Bank, perchezitionata intr-o afacere de evaziune fiscala cu drepturi de emisii de carbon. Despre asta se va mai scrie mult.


Ryanair intentioneaza sa isi optimizeze costurile intr-un mod zuper ciudat. Va vinde locuri “in picioare”, iar la toalete se vor vinde bilete de intrare, scrie Daily Mail. Ce urmeaza? Locurile pentru cate 3 persoane care sa se tina in brate? Tot din Daily Mail, aflati cat cheltuie Marea Britanie cu protectia lui Tony Blair

Algerienii sunt ingrijorati de miscarile valutare externe, care le scumpesc importurile, scrie El Watan. Puiul a ajuns sa coste, 4,2 eur/kg (in dinari de-ai lor, 400DA). Despre cum a incetat subit greva de la Arcelor Mittal-ul lor, sau despre tendintele preturilor materiilor prime (luate una cate una) pe pietele bursiere externe , mai in coada articolului. Bine scris, bine tintit.

Franta va acorda despagubiri celor care au avut de suferit de pe urma experimentelor sale nucleare. “O minciuna politica franceza!” titreaza presa lor. Legea care permite acordarea acestor despagubiri este prea vaga, spun avocatii algerieni, care mai precizeaza ca aproape niciun cetatean de-al lor nu se incadreaza. Probabil ca se stipuleaza ca daca ti-au crescut mai putin de 3 maini in plus sau doua capete, nu primesti niciun sfantz. Da` sa vedeti ce scriu polinezienii, sau tahitienii..

In fine, in Algeria, ca tot ne-am oprit aici, tristetea e mare. Fratele presedintelui a murit dupa ce s-a chinuit mult timp cu o boala incurabila, reforma pensiilor ii nemultumeste si pe ei..

“Painea alba” a businessului in China s-a cam terminat, arata un raport al Camerei de Comert chneze, citat de L`Echo. Investitorii nu mai sunt optimisti cu privire la businessul pe termen lung, cei 500 de respondenti ai anchetei statistice temandu-se de inasprirea conditiilor de afaceri.

Azi e Ziua Nationala a SUA.

Banca Natixis a descoperit solutia iesirii din criza datoriilor. Cresterea salariilor si deprecierea euro cu 30%, scriu cercetatorii bancii, intr-un studiu.

Se intoarce protectionismul in randul membrilor G20, aceiasi care au cerut sa se renunte la masurile protectioniste? Asa arata rezultatele unei cercetari profesioniste. Sa ne mai miram? :)

Masina de creat locuri de munca din SUA are motorul calat, se pare. 125.000 de locuri de munca s-au pierdut in iunie.

Traderul baut despre care scriam recent, a fost angajat de o companie din domeniul biocarburantilor. Cica il vor duce la un rehab, dupa care va fi numai bun de speculat pe petrol. Tineti-va bine!:))
Marea Britanie  nu s-a oprit din taiatul cheltuielilor publice. Fiecare minister mai trebuie sa taie 40% din cheltuieli.

Au si elvetienii falitii lor. Peste 3000 de firme, in prima jumatate a anului.Baselul pare cel mai afectat iar zona romanda, cea mai robusta. Ca tot veni vorba de Elvetia, Urs von Daeniken a fost demis dupa ce s-a descoperit ca inregistra ziaristi, iar o serie de persoane declarate “cu probleme” pentru siguranta Elvetiei erau demult moarte si ingropate. Raportul serviciilor este criticat/mistocarit de mai toate ziarele  locale.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP