duminică, 4 aprilie 2010

Bogdan Glăvan: Pe lângă scăderea ratei dobânzii, BNR a mai luat o măsură expansionistă

Oana Osman a scris săptămâna aceasta despre modificarea procedurii de derulare a operaţiunilor pe piaţa monetară, mai exact despre extinderea gamei activelor eligibile acceptate de BNR pentru operaţiunile de piaţă monetară. O măsură pe care am omis să o comentez la momentul la care a fost luată. Puteţi citi însă punctul meu de vedere în articolul din “Capital”.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

Dan Popa: Chiromanţie, frenologie, FMI şi Biroul de Credit

Romanii ghiceau viitorul orientandu-se dupa miscarea norilor pe cer. Pe urma, s-a ajuns la ghicitul in maruntaiele animalelor, in chiromantie, cristalomantie si alte …mantii care incercau sa decodifice si sa influenteze comportamentul viitor al subiectului.
De la Aristotel ne-a ramas frenologia, dezvoltata ulterior de Gall si de ceilalti.

Acum avem la nivel de individ, Biroul de Credit. Care incearca sa vanda bancilor modul in care un client se va conforma la plata. Se uita baietii in niste fise, fac cateva mantre si pe urma isi dau cu presupusul daca merita sau nu baiatul sau fata sa mai ia un imprumut.

La nivel de stat, Chiromantul suprem a devenit FMI. Asta citeste in deficite si in maruntaie de politici fiscale. Sta, se uita si pe urma rosteste mantra preferata “O sa crapi. Hai la baba sa-ti dea niste bani, ca altfel vad ca nu peste multe zile Omul cel Rau te va cauta”.

V-am spus “Hristos a inviat?”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP